Bezieling vanuit de lens

“Bezieling vanuit de lens” is mijn motto in het veld. Het dagelijkse leven is hectisch en vaak geestdodend: de meeste van mijn dagen worden achter de computer gevuld, waar mijn dagelijkse werk als consultant zich monotoon opstapelt, of in de auto stilstaand in de file. Ik kom pas tot leven als ik buiten ben en één kan worden met het landschap wat ik zo graag vastleg. Of het nu zonnig is of vriest, of ik in een verlaten gebouw of een verlaten veld sta, de kleuren, geuren en atmosferen laden me op en geven me nieuwe energie. De prachtige kleuren die de zon op aardse structuren tentoon kan spreiden, laten me zien waar de mens zijn oorsprong heeft en kan terugvinden: in de schoot van Moeder Aarde.

Noem me sentimenteel, maar als ik buiten bezig ben, kan ik niet anders dan zo denken. De camera is mijn verlengstuk om die atmosfeer, die bezieling, te proberen te vangen in een beeld. Een beeld dat de kijker hopelijk net zoveel schoonheid en energie kan geven als ik in het echt ervaar. En tot die tijd blijf ik dat gewoon proberen…

Geboren en getogen in het zuiden van Limburg ben ik een groot deel van mijn jeugd opgegroeid met fotografie. In het begin vooral als spotter op het lokale vliegveld en op vakanties, maar sinds 2008 begon ik steeds meer landschappen, en later verlaten gebouwen, te fotograferen en te leren genieten van de wondere wereld om me heen. Geïnspireerd door diverse hedendaagse fotografen begon ik me steeds meer te verdiepen in de wondere wereld van digitale fotografie om met die kennis de mooiste landschappen en het mooiste licht vast te leggen. Want alleen mooi licht maakt van een normale foto een bijzondere foto. En dat mooie licht jaag ik na, om die bezieling door de lens te vinden.

Deze visie probeer ik ook over te brengen bij mijn workshops. Natuurlijk is het leerproces van compositie en de techniek belangrijk, maar het zijn slechts hulpmiddelen voor het uiteindelijke doel: het genieten van de natuur en het maken van bezielde opnames, waar de fotograaf en diens achterban van kunnen genieten. Als u deze visie deelt, kijk op mijn workshop pagina voor meer informatie en data. Voor inspiratie en bijzonder licht kunt u een kijkje nemen in mijn steeds evoluerende portfolio. In mijn blog schrijf ik over mijn dagen in het veld en achter de computer, waar ik mijn opnames ontwikkel en bewerk. Ook ben ik actief als website ontwerper voor diverse organisaties die ik een warm hart toedraag.

Dus zoek samen met mij de bezieling door de lens, middels mijn portfolio of mijn workshops.

Maurice Hertog

Facebook | Google+ | PinterestLinkedIn | Twitter | 500PX | Flickr | ZOOM |

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail